Snack's 1967
Home
elektronik sigara bilgilendirme, inceleme ve satis sayfasi. elektronik sigara cesitleri ve kullanici yorumlari.

E-sigaralar kansere ve kalp hastalığına neden olabilir

Genellikle geleneksel sigaralara güvenli bir alternatif olarak pazarlanmaktadırlar, ancak yeni bir çalışma, e-sigaraların hala sağlığa ciddi zarar verebileceğini göstermektedir.
bir e-sigara tutan bir adam
Araştırmacılar, e-sigaraların kanser ve kalp hastalığı riskini artırabileceğini öne sürüyorlar.
New York Üniversitesi New York Üniversitesi Tıp Fakültesi'ndeki araştırmacılar, elektronik sigara ( e-sigara ) buharına maruz kalan farelerin akciğerlerde, mesanede ve kalpte DNA hasarı yaşadığını, bu da kanser ve kalp hastalığı riskini artırabileceğini buldu .

Bu tür bir hasar, Iqos fiyat [https://ucuziqosheets.pro] 10 yıl boyunca e-sigara buharına maruz kalmış kültürlenmiş insan akciğerinde ve mesane hücrelerinde de bulundu.

Çalışma yazarlarından Ay-Shong Tıp New York Üniversitesi Okulu'nda Çevresel Tıp Bölümü Tang, iqos 3 lacivert ve meslektaşları son zamanlarda bildirilen bulgular içinde Ulusal Bilimler Akademisi Tutanakları .

Aynı zamanda e-sigara olarak da bilinen e-sigaralar son yıllarda özellikle gençler ve genç yetişkinler arasında popülerliği artmıştır. Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezleri'ne (CDC) göre, ABD'deki 2 milyondan fazla orta ve lise öğrencisi son 30 gün içinde e-sigara kullandığını bildirdi.

ABD Önleyici Hizmetler Görev Gücü , "sigarayı bırakmak için kullanmaları ya da aleyhlerinde önerilmeleri için yeterli kanıt" bulunmadığına karar verdikten sonra, e-sigaralar, Gıda ve İlaç İdaresi (FDA) tarafından sigarayı bırakma yardımı olarak onaylanmamıştır .

Bununla birlikte, araştırmalar sigara içenlerin yüzde 80'inden fazlasının e-sigaraların sigarayı bırakmalarına yardım edebileceğini, yüzde 97'sinden fazlasının pille çalışan cihazların geleneksel tütün kullanımını azaltmaya yardımcı olabileceğine inandığını ortaya koydu.

E-sigara güvenliği tartışması
Sağlığımıza gelince, CDC e-sigaraların geleneksel olanlar kadar zararlı olmadığına inanıyor . Yine de, e-sigaralar pazar için nispeten yeni olduğu için, tam olarak ne kadar zararlı oldukları belirsizliğini koruyor.

Bununla birlikte, e-sigara kullanımının potansiyel tehlikeleri veya "Elektronik Sigara icmek" hakkında giderek daha fazla şey öğreniyoruz.

E-sigaraların artıları ve eksileri açıklandı
E-sigaraların artıları ve eksileri açıklandı
Yeni bir rapor, e-sigara kullanımının potansiyel faydalarını ve risklerini detaylandırmaktadır.
ŞİMDİ OKU
Medical News Today , 2017'de, iqos 2.4 plus e-sigara sıvısındaki lezzetleri bozulmuş kalp kası işleviyle ilişkilendiren bir çalışma olduğunu bildirdi . Daha yakın tarihli bir raporda , e-sigara kullanımının kalp atış hızını artırdığı ve buhardaki bazı kimyasalların DNA'ya zarar verebileceği "önemli kanıtlar" olduğu iddia ediliyor.

Tang ve ekibi tarafından yapılan araştırma, e-sigara buharına maruz kalmanın, kanser ve kalp hastalığına neden olabilecek şekilde DNA'ya zarar verebileceğini tespit ettikten sonra, e-sigaraların zararlarına dair daha fazla kanıt sunmaktadır.

E-sigara buharı DNA hasarına neden oldu
Araştırmacılar, bulgularına, erkeklerin teneffüs eden buharına maruz bıraktıkları, yani nefes alan insanlarla karşılaştırılabilir olan 10 miligram nikotin içeren 12 hafta boyunca günde 3 saat, haftada 5 gün, günde 3 saat nikotin maruz bıraktıklarını tespit ettiler.

Filtrelenmiş havayı teneffüs eden farelerin kontrol grubu ile karşılaştırıldığında, e-sigara buharına maruz kalan farelerin kalplerinde, akciğerlerinde ve mesanelerinde DNA hasarı gösterdiğini buldular.

Dahası, bilim adamları, e-sigara buharına maruz kalmanın, farelerin akciğer dokusundaki DNA onarım işlemlerini durdurduğunu buldular. İnsan akciğerinde ve mesane hücrelerinde e-sigara buharına uzun süre maruz kalmayı test ederken aynı sonuçları buldular.

Bulgularının sonuçlarına göre, IQOS Heets Bronze Sigara Tütünü Tang ve meslektaşları şunları yazar:

" Bu sonuçlara dayanarak, ECS [e-sigara dumanı] 'nın kanserojen olduğunu ve e-cig sigara içenlerin, akciğer ve mesane kanseri ve kalp hastalıkları geliştirmek için sigara içmeyenlere göre daha yüksek bir risk almasını öneriyoruz."

Ancak araştırmanın eleştirmenleri, bu çalışmanın e-sigaraların sağlığa zararlı olduğunu kanıtlamadığını iddia ediyor.

The Guardian ile konuşurken, İngiltere'deki Queen Mary Üniversitesi Tütün Bağımlılığı Araştırma Birimi'nin direktörü Peter Hajek - "çalışmanın Elektronik Sigara icmekin tehlikeleri hakkında hiçbir şey göstermediğini" söylüyor .

"Elektronik Sigara icmekin kansere neden olduğunu göstermiyor. Bu, insanları şüphesiz sigara içmelerinden Elektronik Sigara icmeklere geçişi engelleyen, şüphesiz onlar için büyük yarar sağlayacak olan uzun bir yanlış alarmlardan biri" dedi.

Jüri Elektronik Sigara icmekin kansere ve kalp hastalığına yol açıp açamayacağı konusunda açık görünüyor, ancak bir şey açık: Daha fazla araştırmaya ihtiyaç var.
Back to posts
This post has no comments - be the first one!

UNDER MAINTENANCE