Snack's 1967
Home
elektronik sigara bilgilendirme, inceleme ve satis sayfasi. elektronik sigara cesitleri ve kullanici yorumlari.

Egzersiz sigarayı bırakmanıza nasıl yardımcı olabilir

Bugün Yeni Yılın ilk günü - kendinize söz verdiğiniz gün sigarayı bırakacağınız. Zor buluyorsan, çalışmayı dene! Yeni araştırmalar, egzersizin tütün bırakma semptomlarını nasıl azaltabileceğini göstermektedir.
kadın kırık bir sigara gösterir
Yeni araştırmalar, egzersizin alışkanlığı tekmelemenize nasıl yardımcı olabileceğini gösteriyor.
Hepimiz sigara içmenin bizim için kötü olduğunu biliyoruz, ancak sigarayı bırakmak zor olabilir. Sinirlilik, sorun uyku, hatta depresyon gibi yoksunluk belirtileri genellikle tütün bağımlılığı ile mücadele eden insanlar tarafından rapor iqos 3 multi [ucuziqosheets.pro] edilir .

Bu belirtilerle başa çıkmanıza yardımcı olabilecek özel destek hizmetlerine ek olarak, meditasyon yapmak ve sigarayı tetiklemekten kaçınmak da yararlı yöntemlerdir.

Egzersizin nikotin yoksunluk semptomlarını azalttığı bilinmektedir. Daha eski araştırmalar , 10 dakikalık kısa bir orta dereceli egzersiz süresinin bile tütün arzusunun azaltılmasının anında etkilerinin olabileceğini göstermiştir.

Bu etkiden sorumlu olan kesin mekanizmalar büyük oranda bilinmemektedir. Ancak, heets sigara fiyati yeni araştırmalar , çeşitli egzersiz yoğunluğu derecelerinin farelerde nikotin isteklerini nasıl etkilediğini gösterdiğinden, bu mekanizmaları anlamaya bizi daha da yakınlaştırıyor.

İngiltere'deki St George's Londra Üniversitesi'ndeki nörofarmakolojide kıdemli öğretim görevlisi olan Dr. Alexis Bailey, araştırmanın ilgili yazarıdır ve bulgular İngiliz Farmakoloji Dergisi'nde yayınlanmıştır .

Egzersiz nikotine bağımlı farelere nasıl yardımcı olur
Bailey ve ekibi 14 gün boyunca farelere nikotin uyguladı ve daha sonra onları üç tekerlekli koşu rejiminden birine maruz bıraktı: günde 24 saat, günde 2 saat veya hiç egzersiz yapmadan.

14. günde, araştırmacılar kemirgenlerin geri çekilme semptomlarını değerlendirdi. Farelerin beyin bölümleri de analiz edildi.

Sigarayı bırakmak için beş yol
Sigarayı bırakmak için beş yol
Sigara içmemenizi sağlamak için bazı yararlı ipuçları bir araya getirdik.
ŞİMDİ OKU
"Günde 2 ya da 24 saat tekerlek çalıştırma yapan nikotinle tedavi edilen farelerin, sedanter gruba kıyasla, yoksunluk semptom ciddiyetinde önemli bir azalma gösterdiği bulundu."

Ek olarak, kullanılan farelerde, araştırmacılar, alfa7 nikotinik asetilkolin adı verilen bir tür nikotin beyin reseptörü aktivitesinde bir artış görebildiler. Reseptör farelerin hipokampüsünde, yeni hatıraların yaratılmasıyla ilişkili ve ruh hali rahatsızlıklarına neden olan bir beyin bölgesi içerisine yerleştirildi.

İlginç bir şekilde, her gün 2 saatlik egzersiz yapmak, iqos fiyat 24 saat boyunca sürekli egzersiz yapmak gibi yoksunluk semptomlarını hafifletmek için iyi görünüyordu. Bu, egzersizin faydalı etkilerinin egzersizin yoğunluğuna bağlı olmadığını göstermektedir.

Yazarlar, "Bu bulgular, sigarayı bırakmadan önceki egzersizin, fiziksel yoksunluk gelişimine karşı koruyucu etkisini desteklemektedir.

Takımın açıkladığı gibi, "[O] sonuçları, nikotin yoksunluk semptomlarını hafifletmede nikotin maruziyeti sırasında ılımlı bir egzersizin bile etkinliğini göstermektedir ve bu etkinin altında yatan potansiyel bir mekanizma olarak hipokampal [al7 nikotinik asetilkolin] sistemine işaret etmektedir."

Dr. Bailey ve meslektaşları, "Bu bulguların, sigarayı bırakmadan önceki hedefli müdahalelerin geliştirilmesinde etkileri olabilir, bu da sigarayı bırakma şansını artırabilir."

Yazarın bilgisine göre, bu, egzersizin nikotin bağımlısı hayvanlar üzerinde böylesine derin bir etkisinin ilk defa bir çalışmada gösterilmiş olmasıdır.

" Kanıtlar, egzersizin insanlarda nikotin bırakma semptomlarını azalttığını gösteriyor [...] Araştırmamız, IQOS Heets Bronze Sigara Tütünü egzersizin nikotin bağımlılığına karşı koruyucu etkisinin gerçekte nasıl çalıştığı üzerine ışık tutuyor ."

Dr. Alexis Bailey
Bununla birlikte, çalışma yazarları ayrıca, hipokampal nikotin reseptörünün aktivitesinin artması ve egzersizin faydalı etkileri arasında nedensellik oluşturmak için kanıtların henüz yeterli olmadığına dikkat çekti.
Back to posts
This post has no comments - be the first one!

UNDER MAINTENANCE