Lamborghini Huracán LP 610-4 t
Home
elektronik sigara bilgilendirme, inceleme ve satis sayfasi. elektronik sigara cesitleri ve kullanici yorumlari.

Elektronik Sigaralarda Zehirli Metaller mi Var

Araştırmacılar, e-sıvılarda, oldukça küçük konsantrasyonlarda da olsa, doldurma makinelerinin toksik metallerinin bulunduğunu doğrulayabildiler. Ancak, dahili bobinler tarafından ısıtılmış olan tank doldurma çözümleri durumunda, tamamen farklı bir hikaye ortaya çıktı.

Bu e-sıvılar çok daha yüksek konsantrasyonlarda toksik metallere sahipti; bu da araştırmacıların dediği gibi çözümlerin kendilerinin bu maddelerin kaynağı olmadığını gösteriyor. Bunun yerine, Kural ve meslektaşları toksik metallerin ısıtma bobinlerinden gelebileceğini iddia ediyor.

E-sıvının kirlenmesine bağlı olarak, e-sigaralar tarafından salınan aerosollerde toksik metal izleri de bulundu.

Çalışmanın yazarlarının en çok endişe duydukları metaller, kanser , iqos zararlari beyin hasarı ve solunum sistemi bozuklukları dahil olmak üzere önemli sağlık riskleriyle bağlantılı olan kurşun , krom , nikel ve manganezdir .

Aerosollerde, sadece kurşun için medyan konsantrasyonu kilogram başına yaklaşık 15 mikrogram idi ve ekibin test ettiği buhar numunelerinin yüzde 48'i ABD Çevre Koruma Ajansı tarafından önerilen sınırı aşan kurşun konsantrasyonlarına sahipti .

"Bunlar yalnızca medyan seviyelerdi" diyor Rule. "Bu metallerin gerçek seviyeleri [nikel, krom ve manganez olanlar dahil] numuneden numuneye büyük farklılıklar gösteriyordu ve çoğu zaman güvenli sınırlardan çok daha yüksekti."

Gizemli toksik metal kaynakları
Daha önce yapılan araştırmaların onayladığı gibi , iqos 3 lacivert e-sigaralarda bulunan ısıtma bobinleri genellikle nikel ve krom artı diğer maddelerin bir kombinasyonundan yapılır. Bu, e-sıvılarda ve aerosollerde izleri bulunan toksik metallerin çoğunun bu bobinlerden sızmış olduğu tezini desteklemektedir.

Ancak, kurşunun nereden geldiği veya bu metallerin hepsinin e-sıvıyı nasıl kirlettiği belirsizliğini koruyor.

Rule, "Henüz metallerin bobinden kimyasal olarak sızıntı yaptığını mı yoksa buharlaştığını mı bilmiyoruz" diyor.

Çalışma ortak yazarı Angela Aherrera aynı 56 katılımcıdan gelen verileri kullanarak ayrı bir soruşturma başlattı. Ek araştırması, e-sigara kullanıcılarının idrar ve tükürüklerinde nikel ve krom seviyelerinin arttığını ortaya koydu.

Bunlar, e-elektronik sigara likiti buharlarında tanımlanan bu metallerin konsantrasyonuyla tutarlıydı.

Bununla birlikte, ilginç bir şekilde, ısıtma bobinleri sık sık değiştirilen e-sigaraların ürettiği buharlarda daha yüksek konsantrasyonlarda toksik metal izleri bulunmuştur.

Bu, kaçakların muhtemelen yeni ısıtma serpantinlerinden kaynaklandığını ve belki de daha eski elemanlar söz konusu olduğunda daha az olabileceğini göstermektedir.

Diğer bir endişe verici sonuç, arsenik - oldukça toksik bir madde - çalışma katılımcıları tarafından sağlanan 56 numune setinin 10'undan az olmayan bir sürede e-sıvı, iqos 3 multi heets sigara satış Purple Sigara Tütünü tank sıvısı ve buharların doldurulmasında bulunduğunu göstermiştir. Arsenik'in neden mevcut olduğu açıklığa kavuşturulmamıştır.

"Bu çalışma ile ilk adım olan bu metallere maruz kalma olduğunu belirledik" diyor Rule, "gerçek sağlık etkilerini belirlemenin de bir gereği" olduğunu belirtti.
Back to posts
This post has no comments - be the first one!

UNDER MAINTENANCE