Home
elektronik sigara bilgilendirme, inceleme ve satis sayfasi. elektronik sigara cesitleri ve kullanici yorumlari.

Elektronik Sigara Bilimi - 1

Temel elektronik sigara bilimi: hücre kültüründe ve in vivo modellerde değerlendirme
soyut
Elektronik sigaralar (e-sigaralar, ECIG'ler), on yıl önce tütün sigarasına bir alternatif olarak pazara sunuldu. Elektronik Sigara'ların güvenli olup olmadığı ve sigara bırakma aracı olarak nitelendirilebilecekleri halen bilinmemektedir. Kullanımları, iqos 2.4 e-sigara ve nikotin içeren kartuş sıvısı tarafından yaratılan buharın potansiyel toksik etkilerinin tam olarak çalışılmamasına rağmen, bu dönemde belirgin şekilde artmıştır. Pazarlama, yaşlılar ve aynı zamanda gençler dahil olmak üzere çeşitli grupları hedeflemektedir. Elektronik Sigara kullanıcıları tarafından solunan nikotinin sağlık üzerindeki olumsuz etkileri iyi belgelenmesine rağmen, diğer bileşenler hakkında daha az şey bilinmektedir. Artan sayıda in vitro ve in vivoaraştırmalar, hem Elektronik Sigara'lar tarafından oluşturulan buharın hem de nikotin içeren akışkanın çeşitli olumsuz etkilerini göstermektedir. Önemli olarak, bu çalışmalar, Elektronik Sigara'ların toksisitesinin, tütün ürünlerinden kaynaklananlardan daha az olmasına rağmen, sadece nikotin içeriğinden kaynaklanmadığını göstermektedir. Ayrıca, Elektronik Sigara kullanımının uzun vadeli sonuçları hakkında veri bulunmamaktadır. Tüketicilere sunulan geniş Elektronik Sigara ürünleri yelpazesi ve Elektronik Sigara değerlendirmesine yönelik toksikolojik yaklaşımların standartlaştırılmaması, kullanımlarının olumsuz sağlık etkilerinin değerlendirmesini zorlaştırmaktadır. Burada, Elektronik Sigara'ların hücre kültürü ve hayvan modellerinde etkilerini açıklayan preklinik çalışmalar hakkındaki mevcut verileri gözden geçiriyoruz.

Arka fon
Elektronik sigara kullanımı giderek artıyor ve yasa yapıcılardan, tütün endüstrisinden, sağlık kuruluşlarından, araştırmacılardan, sigara içenlerden ve sigara içmeyenlerden dikkat çekti [ 1 ]. Elektronik sigaralar (Elektronik Sigara'lar), tütün sigarasına daha güvenli bir alternatif olarak tanıtılsa ve potansiyel olarak tütün tüketimini azaltmaya yardımcı olabilirken, Aspire Spryte Elektronik Sigara Elektronik Sigaralar olumsuz sağlık etkilerine neden olan yeni ve potansiyel olarak zararlı ürünler olarak düşünülmeleri gerekebilir. Ayrıca, IQOS Heets Amber Sigara Tütünü 3 örneğin genç sigara içmeyenler tarafından Elektronik Sigara kullanımının nikotin bağımlılığına neden olabileceği endişesi vardır. Bu nedenle, Elektronik Sigara'ların artıları ve eksileri, güçlü bir tartışmada merkezi bir konudur; bu, mevcut veri kaynağının sınırlı olması ve Elektronik Sigara'ların iyi mi yoksa kötü mü olduğu sorusuna kesinlikle cevap verilmesine izin vermemesi nedeniyle karmaşıktır [ 2]. Şu anda PubMed (5/2016), "elektronik sigara" arama konusuna, birincil veri içermeyen, konuyu gözden geçiren veya görüş bildiren çok sayıda makale içeren 2896 isabet listeliyor.

İlk nesil Elektronik Sigara'lar veya elektronik nikotin dağıtım sistemleri (ENDS), 2006 yılında Avrupa Birliği'nde ve 2007 yılında Amerika Birleşik Devletleri'nde piyasaya sunuldu. Elektronik Sigara, geleneksel tütün sigaralarından farklıdır, çünkü tütün yakmak yerine ısıtılmış bir sıvıyı buharlaştırır. . Bu Elektronik Sigara sıvısı, nikotin, propilen glikol, gliserol, su ve çeşitli aromaların değişken bir kombinasyonundan oluşur. Bu karışım inhale edilen bir buharın üretilmesi için elektronik bir cihazla ısıtılır (Şekil 1).). Bu tanıma dayanarak, tütün endüstrisi tarafından geleneksel tütün yanmasına alternatif olarak geliştirilen tütün ısıtma sistemleri elektronik sigara olarak kabul edilmez ve bu nedenle bu derlemede tartışılmaz. O zamandan beri, Elektronik Sigara'ların tasarımında ve performansında, bireysel Elektronik Sigara sıvıları oluşturmak için karıştırma ve eşleştirme seçenekleri, sıcaklık düzenlemesi, artan nikotin dağıtımı ve şu anda dördüncü kuşak elektronik sigara likiti Sigara'nin mevcut olduğu önemli gelişmeler olmuştur.

Elektronik sigara. Kartuşta nikotin, tat vericiler, propilen glikol ve su içeren bir sıvı bulunur. Isıtma / atomizer, ağızlık içinden solunabilen bir buhar oluşturmak için kartuşun içeriğini ısıtır. (Basınç) sensörü, sigara içen soluduğunda hava akımını algılar ve ısıtma elemanını ve LED ucunu kontrol etmek için mikroişlemciyi işaret eder. Sigara içen, yanan bir sigaranın parlamasını taklit etmeye başladığında bu uç yanar. Bir (şarj edilebilir) pil gücü sağlar

Tam boy görüntü
Elektronik Sigara'lar, geleneksel sigaralara karşı daha güvenli bir alternatif olarak önerilmiştir, ancak yukarıda belirtildiği gibi, EC'nin toksik özellikleriyle ilgili endişeler bulunmaktadır. Önemli olarak, IQOS Heets Bronze Sigara Tütünü şu anda, EC emisyonlarının özelliklerine veya bunların biyolojik sistemler üzerindeki etkilerine ilişkin bir düzenleme bulunmamaktadır. Bu, özellikle uzun süreli kullanımda güvenliği açısından önemlidir. Bu derlemede, Elektronik Sigara'ların hücre kültürü ve hayvan modelleri gibi preklinik modelleri kullanarak potansiyel toksik etkilerini araştırmayı amaçlayan çalışmaların sonuçlarına odaklanıyoruz. Bu tür preklinik çalışmalar sıklıkla eleştirilirken, insan vücudunun maruz kalmaya tepkisini tam olarak tahmin edemediklerinden, hayvan testleri hala toksikoloji testi ile ilgili düzenlemelerin temel taşıdır ve in vitro modeller sadece yavaşça kabul edilebilir bir alternatif olarak kabul edilmektedir.

Çok sayıda Elektronik Sigara sıvısı ticari olarak temin edilebilir. Çoğu durumda, Iqos 2.4 bileşenlerin üretim sürecinin kalitesi yetersiz belgelenmiştir. Gliserol ve propilen glikol, oda sıcaklığında sıvı olan ve gıda katkı maddesi olarak ve farmasötik uygulamalarda yaygın olarak kullanılan küçük kimyasallardır [ 3 ]. Toksikoloji çalışmaları düşük toksisiteye sahipken, kronik inhalasyonla ilgili sistematik veri mevcut değildir. Nikotinin etkisi geniş ölçüde araştırılmış ve bu maddenin yüksek derecede bağımlılık yaratan ve kanser büyümesini destekleyen çeşitli zararlı özelliklere sahip olduğu açıktır [ 4 , 5]. Bu maddelere ek olarak, Elektronik Sigara'de herhangi bir düzenlemeye tabi olmayan çok sayıda tat bulunur. Birçok çalışma, bu katkı maddelerinin karmaşıklığını ve potansiyel zararlılığını vurgulamaktadır [ 6 - 8 ]. Bu tatlar, gıda katkı maddeleri olarak yaygın şekilde kullanılmasına rağmen, inhalasyon üzerindeki etkileri büyük ölçüde bilinmemektedir. Bizim bilgimizdeki bu boşluğun önemi, tereyağlı aromalı mikrodalga patlamış mısırda kullanılan diasetil ve diasetil içeren tatların solunması üzerine bronşiyolit obliteranlara neden olduğu gözlemiyle gösterilmektedir [ 9 ]. Önemli olarak, diasetil, ilgili konsantrasyonlarda birçok tatlı aromalı Elektronik Sigara sıvısında bulunur [ 10]. Ayrıca, Elektronik Sigara'ların yüksek voltaj kullanarak çok yüksek sıcaklıkta ısıtılması, yüksek derecede toksik formaldehit oluşumuna neden olur [ 11 ].

Elektronik Sigara sıvılarının veya buharının insan akciğerindeki etkileri hakkında uzun vadeli veriler yoktur. Sonuç olarak, kronik Elektronik Sigara tüketiminin hastalığa neden olup olamayacağı ve evet ise ne tür bir hastalık olduğu bilinmemektedir. Hücre kültürü ve hayvan modellerinde yapılan klinik öncesi çalışmalar, bu verilerin dikkatli bir şekilde yorumlanması gerektiğine rağmen, potansiyel toksik etkilerin tahmin edilmesine yardımcı olur. Özel bir konu, standardizasyon eksikliğidir. Tütünün sağlığa etkileri konusundaki preklinik çalışmalar için, maruz kalma makineleri için standart protokoller geliştirilmiştir [ 12]. Halen, Elektronik Sigara'ların klinik öncesi analizi için standardizasyon eksikliği vardır. Bu tür bir standardizasyonun geliştirilmesi, maruz kalma sistemlerinin karmaşıklığı (bileşenlerin çeşitliliği, buhar profilleri, ısıtma sıcaklıkları, tüp kullanımı ve maruz kalma ayarlarının kullanılmasıyla) şu anda çeşitli çalışmaların sonuçlarının karşılaştırılmasına ve genelleştirilmesine izin vermediğinden gereklidir.
Back to posts
This post has no comments - be the first one!

UNDER MAINTENANCE

Pair of Vintage Old School Fru